streda 16. marca 2011

The Open University - piata najväčšia akademická jednotka

V minulom roku prijala Business School približne 27 000 študentov a viac ako 5 000 postgraduálnych študentov, čím sa The Open University stala piatou najväčšou akademickou jednotkou. Štúdijný program Právo predstavuje pre školu oblasť rozvoja tým, že jej absolventi pokrývajú až 45% part-time trhu a tiež tým, že jej finančné príspevky tvoria približne 30% príjmov Business School. Aktuálne boli schválené plány rozšíriť portfólio programu Právo o postgraduálnu kvalifikáciu LLM.

V rámci uznania tohto rozvoja a ako súčasť odpovede Business School na rastúcu konkurenciu zo strany ziskových organizácií, bolo rozhodnuté premenovať The Centre of Law na "Open University Law School". V praxi to znamená, že teraz máme dve školy - OUBS a OULS - a pre zahraničné trhy je dôležité zachovať tieto identity oddelené.

Interne v rámci univerzity však zostávame aj naďalej jednou akademickou jednotkou. V januári schválil senát žiadosť fakulty o zmenu "Business School" na "The Faculty of Business and Law", aby odrážala nový štatút právnickej fakulty v rámci univerzity. Táto zmena sa prejaví okamžite.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára