utorok 7. júna 2011

Projet celou Evropu na kole a ještě u toho vystudovat univerzitu?


„Život je krátký a může kdykoliv nečekaně skončit. Ať už je to cokoliv, co chcete udělat, prostě to udělejte. Nepoflakujte se. Jinými slovy, doslova nebo obrazně, nasedněte na své kolo!“ Steven Primrose-Smith

Steven miluje cykloturistiku, kterou se rozhodl propojit s dalším jeho „koníčkem“, a to studiem. Je před ním 31 000 mil na kole po Evropě, zatímco bude studovat dva obory na universitě. Doufá, že tato tříletá pouť na kole přinese peníze pro charitu, kterou podporuje a setká se s dalšími studenty Open University po celé Evropě.

Svou tříletou pouť na kole odstartoval v březnu 2011 v rodném Isle of Man (pozn. ostrov v Irském moři) a plánuje na svém kole projet 50 evropských hlavních měst. Nevynechá ani Českou republiku, kdy jeho předpokládaný příjezd do Prahy se očekává na konci května 2011.

Wifi připojení a solární notebook – studijní prostředky moderní doby

Čtyřicetiletý bývalý IT technik tak chce ukázat lidem, že lze vystudovat vysokou školu bez toho, aby byl člověk zavřený každý den ve škole a stále více se zadlužovat díky rostoucímu školnému (jak tomu na britských vysokých školách je). Díky Open University, která poskytuje výhradně distanční vzdělávání, se mu naskytla úžasná možnost, jak studovat a zároveň procestovat celý svět. Steven si klade jasný cíl: denně chce strávit 7 hodin na kole a poté věnovat 3 hodiny studiu prostřednictvím svého solárního notebooku. Tímto způsobem by chtěl do roku 2013 dokončit studium matematiky a fyzikální vědy, a poté se stát soukromým učitelem.

Důvody, vedoucí Stevena k této cestě po celé Evropě, mají svůj hluboký význam. Stevena poskytly v loňském roce vážné zdravotní problémy. Extrémně vysoký krevní tlak způsobil krvácení do mozku, což znamenalo pro Stevena téměř smrt. Tento důležitý životní mezník ho přivedl k myšlence, jak by se daly sehnat peníze pro tři charitativní organizace: The Blood Pressure Association, Action For Animals and OUSET.

Za největší výzvu považuje skloubení fyzické a psychické zátěže. Představte si celý den na kole a poté se postit do studia. „Moje rodina si myslí, že jsem blázen – ale je to něco, co jsem chtěl vždycky udělat“, říká Steven.

Více o této cestě Evropou na webových stránkách http://www.unicycle50.com.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára